Bookfest 2017: Suedia a primit vizita a 200 de copii instituţionalizaţi şi a organizat expoziţia ”Unde cresc copiii”

0
2452

Suedia, ţară invitată a ediţiei Bookfest 2017, a primit la târg vizita a 200 de copii instituţionalizaţi şi a organizat expoziţia ”Unde cresc copiii”, reuşind să dedice celor mai mici cititori 20 de activităţi interactive.
Timp de cinci zile, copiii au sosit în grupuri organizate în spaţiul Bookfest Junior al Salonului Internaţional de Carte, pentru a participa la cele peste 20 de ateliere organizate de Ambasada Suediei, în parteneriat cu eematico, o organizaţie românească care realizează programe dedicate copiilor, ce au la bază învăţarea experienţială, bazată pe joacă.

Suedia este cea de-a opta ţară invitată de onoare a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Cu această ocazie, pe durata desfăşurării celei de a XII-a ediţii a Bookfest (24-28 mai), nouă oaspeţi de onoare din Suedia au sosit la Bucureşti, pentru a participa la lecturi publice, lansări de carte, dezbateri sau mese rotunde.Prezenţa copiilor instituţionalizaţi la Bookfest a făcut parte din strategia Ambasadei Suediei legată de participarea la Bookfest, declarată încă din momentul debutului pregătirilor: aceea de a profita de poveştile din lumea literaturii pentru copii, pentru a reflecta asupra unor subiecte precum stimularea lecturii, educaţia, egalitatea de gen, integrarea minorităţilor şi promovarea diversităţii.
În afară de programul consistent de evenimente creat special pentru cei mai mici dintre cititori, Suedia a adus la Bookfest şi o expoziţie dedicată literaturii pentru copii – ”Unde cresc copiii” -, un proiect cu ajutorul căruia Institutul Suedez în colaborare cu Institutul Suedez al Literaturii pentru Copii şi-au propus să lanseze un dialog pe tema rolului şi distribuţiei internaţionale a literaturii pentru copii şi a accesului tuturor categoriilor sociale la cărţile pentru copii şi tineret.
mai mult la :  news.ro/cultura-media/bookfest-2017-suedia-a-primit-vizita-a-200-de-copii-institutionalizati-si-a-organizat-expozitia-unde-cresc-copiii-1922405529002017051417005009

Lasă un răspuns