Cu suflarea morţii în ceafă. Povestea INCREDIBILĂ a unui refugiat sirian care a ajuns în Suedia

0
1945

Exodul refugiaţilor sirieni, catalogat de preşedintele sirian Bashar al-Assad drept „proces de autocurăţare a statului”, a făcut numeroase victime până în prezent –  adulţi şi copii, care au murit cu speranţa la o viaţă mai bună. Unul dintre ei, un student la Drept, la Universitatea din Damasc, pe nume Ghaith, a povestit pe larg, pentru New Yorker, ororile drumului către Suedia, dar şi motivul pentru care a fost nevoit să emigreze.

refugiat

Autobuz în bătaia gloanțelor 
Ghaith, în vârstă de 22 de ani, spera să devină judecător, dar simplul drum către cursuri era un chin. Zilnic, autobuzul pe care trebuia să îl ia trecea pe o stradă care servea drept frontieră între forţele siriene şi rebeli. Vehiculul era atins de gloanţe aproape de fiecare dată. „Ne feream capetele când ajungeam acolo”, a povestit tânărul.
În plus, imediat după absolvire, Ghaith ar fi devenit eligibil pentru recrutare. „Ce m-a înspăimântat cel mai mult a fost să ajung o victimă a războiului civil sau, mai rău, un criminal în el”, a spus tânărul.

http://www.romanialibera.ro/special/documentare/cu-suflarea-mortii-in-ceafa–povestea-incredibila-a-unui-refugiat-sirian-care-a-ajuns-in-suedia-397851

Lasă un răspuns