De teama Rusiei, Suedia si Finlanda își unesc forțele militare

0
1690

Două state europene aflate în apropiere de Rusia, dintre care una are chiar frontieră comună cu această țară, au decis să își unească forțele militare.
Guvernul suedez a anunțat joi că va crea un grup de luptă împreună cu forțele de apărare ale Finlandei, potrivit Business Insider.
Finlanda se învecinează cu Rusia în partea de est, în timp ce Suedia s-a confruntat recent cu mai multe incidente în care Rusia i-a încălcat teritoriul-cel mai notabil implicând un submarin militar al Moscovei, în octombrie 2014.
sweden-ship-navy-586x319
Noua forță comună, care se numește Swedish Finnish Naval Task Force (SFNTG), reprezintă un mod rentabil în are cele două națiuni să desfășoare împreună operațiuni de răspuns la crize în zona Arctica și în regiunile din jur.

Defense News relatează că forța militară comună a Suediei și Finlandei va fi formată din trupe antrenate să acționeze eficient la temperaturi extreme.
Grupul de luptă „va efectua supraveghere pe mare, va participa la exerciții și va include unități combinate. Va avea o infrastructură comună și va fi capabilă să transfere controlul operațional al unităților între forțele năvale suedeze și finlandeze”, arată Defense News.
http://independent.md/de-teama-rusiei-doua-tari-neutre-din-europa-isi-unesc-fortele-militare/#.VjNjkmuzo8U

Lasă un răspuns