Ericsson da afara mii de oameni in Suedia, dar angajeaza in Romania

0
2496

Compania Ericsson va angaja, pana la finalul lunii martie, 100 de romani care sa lucreze intr-un hub din Bucuresti si care sa deservi piete din Europa, inclusiv Ucraina si Rusia.

„Ne asteptam sa construim o unitate operationala foarte solida la inceputul acestui an. Scopul final este ca unitatea sa fie pe deplin operationala pana in iunie 2018”, a declarat Jesus Martin, Senior Project Manager-Finance Business Excellence and Operations Ericsson, citat de Profit.ro
In urma cu doi ani, Ericsson Telecommunications Romania a avut un profit net de 31,96 milioane lei si avea peste 2.800 de angajati. La nivel global, compania are 120.000 de angajati, din care 17.000 in Suedia, dar in ultima perioada se confrunta cu o stagnare a cererii pe pietele in dezvoltare.
Ca atare, compania a anuntat ca va disponibiliza 3.000 de angajati si ca va inchide unele fabrici din Suedia.
Conducerea Ericsson a decis sa puna in aplicare planul global de scadere a cheltuielilor, care inseamna si reducea personalului pe care il are in toata lumea.


http://www.ziare.com/locuri-de-munca/angajari/ericsson-da-afara-mii-de-oameni-in-suedia-dar-angajeaza-in-romania-1496867

Lasă un răspuns