Expoziție de design contemporan românesc în Suedia

0
2999


În contextul desfăşurării Stockholm Design Week, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din Europa, Institutul Cultural Român din capitala Suediei aduce în atenţia publicului principalele tendințe de evoluție în designul de produs din România, prin expoziţia Wood&Wool, deschisă la sediul său în perioada 6 februarie – 8 martie 2014. 

Expoziţia, realizată de Romanian Design Week în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Stockholm şi cu sprijinul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, reunește lucrările a 23 de designeri români.

Wood&Wool a țesut o poveste despre materialele tradiționale în designul românesc contemporan, pornind de la interesul tinerilor designeri români pentru meșteșug și predilecţia acestora pentru materialele naturale. Conceptul și designul expoziției sunt semnate de arhitectul Attila Kim. Pentru a sublinia dialogul permanent dintre arta meşteşugărească și designul contemporan, expoziția prezintă și obiecte tradiționale puse la dispoziţie de Muzeul Național al Țăranului Român. De asemenea, expoziția va include și o secțiune specială dedicată obiectelor din ceramică și porțelan.

Expoziție de design contemporan românesc în Suedia

Lasă un răspuns