GdS.ro: O actriţă craioveană se întoarce din Suedia în Bănie

0
2815

Luiza Stănescu este omul care îşi caută fericirea în zâmbetele celor din jur. S-a născut în inima Olteniei, în Craiova, unde a făcut primul pas spre fericire. A început să viseze. A urmat cursurile Departamentului de Artă Teatrală, apoi a avut curajul să dea viaţă visului ei, urmând cursurile de master ale Facultăţii de Teatru din Malmö, Suedia. Acum este actriţă a Teatrului Östgötateatern și ung scen/öst (Suedia). Lucrează la diferite proiecte de teatru, film şi radio şi cu diferite organizaţii de binefacere. Unul dintre proiectele sociale de teatru a fost făcut chiar în Craiova, cu ajutorul organizaţiei World Vision. După şapte ani petrecuţi departe de casă, în nordul îndepărtat, se gândeşte să se întoarcă în oraşul ei natal, cu un nou proiect prin care să-i încurajeze pe cei mici să îşi înfrângă temerile şi să-şi urmeze visele.
La început a cochetat cu filosofia şi a plecat la Universitatea din Bucureşti, dar după un an a decis să îşi îndrepte drumul către scenă, astfel încât s-a întors în Craiova.
„Inițial, am încercat să nu mă fac actriță. Am dat la Filosofie în București. M-am învârtit pe acolo un an, tot gândindu-mă ce să fac. Apoi am aflat că se dă admitere în Craiova și am zis să încerc. Planul era să pic și apoi să îmi continui liniștită viața de bucureșteancă. Dar am intrat. Tata a fost cel mai încântat, tocmai terminase de cărat o grămadă de mobilă de la Craiova la București, în garsoniera mea închiriată. S-a apucat să le care înapoi, ce să facă“, povesteşte Luiza Stănescu.

Luiza Stănescu, pe scenă alături de Dasha Nikiforova, la spectacolul Tårtbagaren (Foto: Bertil Hertzberg)

mai mult la :   www.gds.ro

Lasă un răspuns