Hramul Parohiei Ortodoxe Române din Jönköping, Suedia

0
2943


Preasfinţitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârşit duminică, 7 octombrie, Taina Sfintei Liturghii pentru românii din oraşul suedez Jönköping, cu prilejul sărbătoririi hramului Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” se arata intr-un comunicat de presa.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Episcop Macarie a tâlcuit evanghelia Duminicii a XX-a după Rusalii (Luca 7, 11-16) despre Învierea fiului văduvei din Nain, referindu-se şi la semnificaţia sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului. Făcând o paralelă între mama fiului mort şi înviat din Nain şi Maica Domnului Celui Răstignit şi Înviat, Preasfinţitul Episcop Macarie a reliefat în cuvântul de învăţătură taina maternităţii, legătura perpetuă a Maicii Domnului şi, astfel, a Maicii Biserici, cu Hristos Mântuitorul, Calea, Adevarul si Viata. Preasfinţitul Macarie a apreciat lucrarea misionară râvnitoare a părintelui paroh Ovidiu Teodor Băncilă şi a credincioșilor din această comunitate euharistică, sprijinindu-i în demersurile de a-şi ridica o biserică proprie din zid la Jönköping.

La 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, se împlinesc 40 de ani de când a fost săvârşită prima Liturghie românească la Jönköping, de regretatul părinte professor Alexandru Ciurea, iar Preasfinţitul Episcop Macarie le-a promis celor prezenţi că le va fi alături şi la această aniversare. Parohia Ortodoxă Română din Jönköping îi are ca ocrotitori şi pe Sfinţii Cuvioşi Daniil Sihastrul şi Paisie de la Neamţ.

Hramul Parohiei Ortodoxe Române din Jönköping, Suedia

Lasă un răspuns