ICR Stockholm, la preşedinţia reţelei EUNIC Suedia

1
2914

18 iunie 2012. Institutul Cultural Român de la Stockholm a fost ales, prin vot unanim, să preia preşedinţia reţelei EUNIC Suedia pentru următorul an, prin intermediul directorului adjunct al institutului, Eva Leonte.

Eva Leonte

Eva Leonte

Director adjunct tel: +46 (0)8 20 74 06 e-mail: eva.leonte@rkis.se…

Organizaţia EUNIC (European Union of National Institutes of Culture) este un parteneriat european al institutelor naţionale de cultură care investesc în proiecte culturale transnaţionale, cu scopul de a promova înţelegerea şi diversitatea culturală în societatea europeană şi de a îmbunătăţi dialogul cultural şi cooperarea cu ţări din afara Europei. EUNIC Stockholm s-a înfiinţat în octombrie 2007, iar activitatea de până în prezent a reţelei s-a aflat, pe rând, sub coordonarea Institutului Goethe, a Centrului Ceh şi a Institutului Polonez.

La iniţiativa Institutului Cultural Român de la Stockholm, reţeaua EUNIC Suedia va avea în septembrie 2012 cea mai însemnată colaborare de până în prezent, constând într-o participare comună, cu un stand propriu şi cinci seminarii, la ediţia din acest an a Târgului de Carte Bok&Bibliotek, cel mai mare târg de carte din Scandinavia. Standul EUNIC va fi organizat, în colaborare, de ICR Stockholm, Institutul Italian, Institutul Goethe, Institutul Polonez şi Ambasada Slovaciei la Stockholm şi va prezenta literatură contemporană din cele cinci ţări. Standul va fi completat de un program de evenimente la care s-au afiliat, de asemenea, Institutul Francez, Ambasada Austriei, Ambasada Elveţiei, Centrul suedez pentru traducători, precum şi diverse edituri suedeze. Cooperarea în cadrul EUNIC Suedia se înscrie în strategia ICR Stockholm de a prezenta literatura română în context european.

 

Persoană de contact: Eva Leonte, Director adjunct ICR Stockholm: 0046 8 20 74 06, eva.leonte@rkis.se

ICR Stockholm, la preşedinţia reţelei EUNIC Suedia

1 COMENTARIU

  1. Excelent! Sunt bucuros ca se continua procesul de succes inceput la ICR in ciuda schimbari si politizari aduse de catre „ciuma rosie” prin trecerea aceste instituti (ICR) de sub patronajul presedentiei (institutie apolitica) sub una politica (senat) condusa de un turnator si fost (actual) securist (comisia ptr cultura din senat).

Lasă un răspuns