In Suedia, prostitutia este mai raspandita in randul barbatilor decat al femeilor

0
4810


Potrivit studiului, 2,1% din tinerii barbati suedezi intre 16 si 25 de ani si 0,8% din tinerele femei au marturisit ca s-au prostituat in 2012. In total, 1,5% din persoanele din aceasta categorie de varsta au oferit cel putin un serviciu sexual contra cost.
‘In spatele acestor cifre, este vorba de circa 20.000 de persoane care au nevoie de ajutor’, a precizat pentru AFP o purtatoare de cuvant a Consiliului National al Tineretului, Marie Nyman.
‘Este dificil de inteles de ce tinerii barbati sunt mai numerosi decat tinerele femei’, a recunoscut ea.
‘O speculatie simpla este aceea ca tinerii barbati homosexuali (…) si-ar putea accepta mai usor sexualitatea daca fac acest lucru in schimbul a ceva: cateva beri, o incarcare telefonica’, a spus un reprezentant al Asociatiei suedeze pentru educatie sexuala, RSFU, pentru agentia de presa TT.
Potrivit studiului, ‘21,9% din tinerii cu varsta intre 16 si 25 de ani considera acceptabil ca altii sa aiba relatii sexuale contra unei compensatii’.
‘Barbatii sunt in general mai toleranti decat fetele’, subliniaza Consiliul National al Tineretului.
Jumatate din clientii persoanelor sub 26 de ani care se prostitueaza (barbati si femei) au de asemenea mai putin de 26 de ani, a mentionat Nyman.
Studiul se bazeaza pe raspunsurile a 2.254 de tineri suedezi.
Extrem de putine tari dispun de date estimative privind prostitutia masculina.
Un studiu aparut in 2006 intr-o publicatie medicala americana specializata in bolile cu transmisie sexuala arata ca Suedia avea una din cele mai scazute rate ale prostitutiei feminine, de doar 0,1%.

In Suedia, prostitutia este mai raspandita in randul barbatilor decat

Lasă un răspuns