AcasăŞtiriSuedia speră ca pandemia să se stingă la vară

Suedia speră ca pandemia să se stingă la vară

-

Deși încă nu a trecut complet de al treilea val de Corona, Suedia e mai degrabă optimistă. Autoritățile vorbesc chiar despre posibilitatea ca vara să însemne sfârșitul pandemiei pentru țara scandinavă. Corespondentul RFI în Suedia, Constantin Drăgan, aduce informații.

Între 4000 și 7000 de noi cazuri zilnice se înregistrează actualmente în Suedia, cei infectați sunt din ce în ce mai tineri, însă – ori poate tocmai din acest motiv – numărul deceselor nu are nicio legătură cu cel de anul trecut și nici cu cel din multe alte țări europene. Media e pe undeva pe la 20 de persoane infectate care mor în fiecare zi. Acest număr poate varia destul de mult de la o zi la alta, însă de pildă de miercuri până joi, numărul deceselor a fost de 7. Internările la Terapie intensivă sunt înca multe, dar nu în creștere, spun autoritățile.

Așa că suedezii sunt optimiști și se gândesc la viitor. Două sunt scenariile estimate și prezentate ieri de autorități.

mai mult la /www.rfi.ro/social-133690-suedia-spera-pandemia-stinga-vara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

UPDATE DIN SUEDIA: Negocieri eşuate între Coreea de Nord şi SUA....

Oficialii americani şi nord-coreeni s-au reunit sâmbătă la Stockholm pentru a începe discuţiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene la un centru de conferinţe situat la...