AcasăPoliticaUn suedez judecat pentru spionaj în profitul Rusiei, o premieră în ultimii...

Un suedez judecat pentru spionaj în profitul Rusiei, o premieră în ultimii 18 ani în Suedia

-

Procesul unui consultant suedez acuzat că a vândut Rusiei informaţii sensibile despre producătorul auto Volvo Cars şi producătorul de camioane Scania s-a deschis joi în Suedia, o premieră în ultimii 18 ani în această ţară scandinavă, relatează France Presse.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, al cărui nume nu a fost făcut public, va trebui să răspundă la acuzaţiile de „spionaj” şi de „activitate ilegală de culegere de informaţii” în faţa unui tribunal din Göteborg (vest), unde îşi are reşedinţa.

El a fost reţinut în februarie 2019 în timp ce lua cina într-un restaurant din centrul Stockholm-ului cu un diplomat rus, într-o operaţiune extrem de remarcată a Serviciul suedez de Securitate (SÄPO).

Acuzatul, care lucra la Scania şi Volvo Cars, tocmai primise 27.800 de coroane (aproximativ 2.770 de euro) pentru transmiterea de informaţii Moscovei, declarase în momentul arestării sale procurorul Mats Ljungqvist.

www.agerpres.ro/mondorama/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Embassy of Denmark in Romania : President Maia Sandu greets Danish...

Denmark wil provide 25 million DKK to humanitarian effort in Moldova. Foreign Ministers Popescu and Kofod address the media after their meeting in Chișinău. Desant...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura