Interviu cu Jerry Lindbergh, reprezentantul guvernului suedez, care incearca sa vanda Romaniei avionul de lupta Gripen

0
2397


"Politica joaca un rol important in achizitiile militare"

Interviu cu Jerry Lindbergh, reprezentantul guvernului suedez, care incearca sa vanda Romaniei avionul de lupta Gripen

Iesirea din serviciu a flotei de avioane de lupta de productie ruseasca MiG 21 pana in 2015 a pus presiune pe Ministerul Apararii care se vede nevoit sa gaseasca fonduri pentru inlocuirea avioanelor rusesti. Solutia gasita de actualul ministru al apararii, Corneliu Dobritoiu, este achizitionarea de aparate de productie americana F 16 second hand din Olanda sau Portugalia, cu speranta ca, intr-un viitor indepartat vom putea achizitiona aparate de generatia a cincea F 35, aflate acum in teste in SUA. Contracandidatii din cursa pentru dotarea Fortelor Aeriene cu noi aparate de lupta, nu se gandesc sa renunte la competitie si sunt gata sa faca noi concesii pentru a obtine contractul. Jerry Lindbergh, reprezentantul guvernului suedez, care incearca sa vanda Romaniei avionul Gripen, ne-a precizat pozitia sa in cadrul unui interviu acordat Ziarului de Iasi.

R: Potrivit unor declaratii recente ale minstrului apararii, Corneliu Dobritoiu, Romania pare sa fi decis sa achizitioneze avioane de vanatoare americane F 16, la mana a doua din Olanda sau Portugalia. Care este pozitia Suediei in aceasta problema avand in vedere ca de mai multi ani guvernul dumneavoastra incearca sa vanda Romaniei aparate Gripen?

 

mai mult la :

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/interviu-cu-jerry-lindbergh-reprezentantul-guvernului-suedez-care-incearca-sa-vanda-romaniei-avionul-de-lupta-gripen~ni8roh

Lasă un răspuns