Ioan Ursuţ, tâlharul din Carpaţi, maestru al evadărilor în Suedia s-a sinucis la Gherla

0
2734


Ioan Ursuţ, arestat preventiv pentru tâlhărie, în cazul jafului din Pasul Gutâi, s-a sinucis vineri dimineaţa în penitenciar, spânzurându-se în grupul sanitar al camerei de deţinere.

Ioan Ursuţ se afla în penitenciarul de la Gherla când a comis actul sinucigaş, relatează România TV.

"Cu toate eforturile depuse de personalul de specialitate, deţinutul nu a putut fi resuscitat", a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Mircea Ovidiu Chiorean.

Potrivit judecătorului de caz, vineri dimineaţa, Tribunalul Maramureş a primit o înştiinţare de la penitenciarul Gherla, în care a fost informat că Ioan Ursuţ a decedat şi că celălalt suspect nu poate fi transferat în acest moment pentru a lua parte la înfăţişare, deoarece este reţinut pentru audierile care se fac la penitenciarul Gherla.

Potrivit informaţiilor reprezentanţilor penitenciarului, Ioan Ursuţ a fost găsit vineri dimineaţa spânzurat în baia penitenciarului Gherla. În acest caz a fost începută o anchetă internă în penitenciar.

Jaful secolului a avut loc în data de 15 septembrie 2009, când Ioan Ursuţ şi alte persoane, care până în momentul de faţă nu au fost identificate, au jefuit o maşină de transport valori. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş, prejudiciul s-a ridicat la 240.000 de lei, însă procurorii care au anchetat cazul au declarat că suma este mult mai mare, aceasta ridicându-se la 4 milioane de lei şi 2000 de euro.

Suspectul în jaful din Pasul Gutâi şi-a pus ştrangul de gât în puşcărie

 Get Adobe Flash player
Poliţia crede că ştie cine a dat jaful de un milion de euro din Pasul Gutâi. E un român, Ioan Ursuţ. A fost prins după câteva luni de filaje şi interceptări. Era cu un alt suspect, un italian. Şi voiau să mai jefuiască o maşină de bani. Ambii au ajuns după gratii. Cu toate acestea, în Suedia, Ioan Ursuţ este o celebritate! Presa suedeză îl numeşte maestrul evadărilor. A ucis, a tâlhărit, a furat şi a jucat poliţiştii pe degete ori de câte ori a vrut! Ce mai, Ioan Ursuţ pare a fi unul dintre cei mai periculoşi criminali din Europa

Ioan Ursuţ, tâlharul din Carpaţi, maestru al evadărilor în Suedia

Lasă un răspuns