O companie din Turcia vrea sa cumpere Saab. Chinezii n-au renuntat

0
2852

Brightwell Holdings, o companie privata din Turcia, va lansa o oferta pentru preluarea producatorului auto suedez Saab, aflat in pragul disparitiei dupa doi ani de eforturi pentru a-l salva de la faliment. Potrivit presei internationale, chinezii de la Youngman n-au renuntat si intentioneaza sa faca o noua oferta.

“Vom depune o oferta in curand, nu este nicio indoiala”, a declarat Zamier Ahmed, membru in bordul de conducere al Brightwell Holdings.

El a adaugat ca vrea sa pastreze productia Saab in Suedia si ca in acest moment compania din Turcia poarta discutii cu administratorii Saab si cu directorul general executiv (CEO), Victor Muller.

Brightwell deruleaza investitii in energie, transporturi si tehnologie.

Chinezii de la Youngman n-au renuntat la ideea de a cumpara Saab si ar vrea sa faca o noua propunere de preluare pana la sfarsitul acestei luni. Oferta anterioara a Youngman a picat din cauza fostului proprietar al Saab, General Motors, care n-a dorit ca tehnologia sa sa ajunga pe mainile unei companii din China.

Compania olandeza Swedish Automobile (Swan), care detine Saab, a anuntat in 19 decembrie 2011 ca producatorul auto suedez a aplicat la Curtea din Vanersborg pentru a intra in faliment. Astfel, la doi ani de la o alta intrare in faliment, cand General Motors (GM) a decis sa vanda sau sa lichideze compania, Saab isi vede din nou drumul pavat catre trecerea in nefiinta.

http://0-100.hotnews.ro/2012/01/20/o-companie-din-turcia-vrea-sa-cumpere-saab-chinezii-n-au-renuntat/

Lasă un răspuns