Kräftskiva “Petrecerea racilor” în Suedia

0
1915

KRÄFTSKIVA (sărbătoarea racilor) se ţine de obicei, în luna august fiind una dintre cele mai importante festivităţi ale Suediei. Prietenii se adună pentru a sărbători, poartă pălării amuzante, cântă melodii de petrecere şi beau snaps. Aşa că, în timpul sezonului de pescuit raci, râsete vesele şi cântece de petrecere vor răzbate până la miezul nopţii din balcoane, verande şi grădini. Să mănânci raci nu este simplu, dar odată ce ai gustat carnea din interior, vei realiza că a meritat efortul.

În ultimele săptămâni de vară (în August), în timpul sărbătorii, peste tot în Suedia se consumă cantităţi mari de raci. Deschiderea lor corectă este o artă în sine, iar pentru a o stăpâni e nevoie de exerciţiu. Cea mai mare parte a cărnii se găseşte în coadă, dar o poţi găsi şi în cleşti. Pasionaţii îşi folosesc degetele pentru a scoate ”untul” din carapace. Unii scot şi sucurile gustoase din cap. Sună ciudat? Nu judeca până când nu încerci!

Cântecele de pahar sunt o parte integrantă a culturii culinare din Suedia. Sunt cântate la cele mai multe festivaluri şi ocazii speciale, cum ar fi sărbătoarea racilor, Paşti, Midsommar şi cinele de Crăciun. La asemenea ocazii, fiecare invitat primește o carte de cântece care se cântă în timpul mesei, fiecare dintre ele fiind urmat de un toast. Unele dintre ele sunt cântece clasice, pe care majoritatea Suedezilor le ştiu pe dinafară, iar unele sunt create de gazdele inventive. Noroc!

sursa :  http://inspiratiepentruacasa.ro/restaurant/sarbatori-suedeze#

 

Lasă un răspuns