Pacient mort in Suedia pentru ca doctorul a plecat la masa in timpul operatiei

2
2846

Pacient mort pentru ca doctorul a plecat la masa in timpul operatiei


Un barbat din Suedia care era supus unei interventii chirurgicale a murit din cauza unor complicatii, dupa ce anestezistul si o asistenta au luat pauza de masa chiar in timpul interventiei chirurgicale.

Pacientului de 72 de ani i se extirpa o tumora la un spital din Lidkoping, Suedia. Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul incredibil, pacientul facand complicatii grave pe masa de operatie pentru ca anestezistul si asistenta sefa au mers sa manance, scrie Fox News.

In locul lor au venit un alt anestezist si o asistenta, dar ei nu erau familiarizati cu aparatul care il ventila artificial pe pacient, ajutandu-l sa respire. Batranul a facut o hemoragie, iar tensiunea arteraiala a inceput sa scada rapid, starea acestuia devenind critica.

Cand cei doi s-au intors de la masa, au constatat ca aparatul fusese intrerupt timp de opt minute, pacientul fiind privat de oxigen in acest timp. Au inceput imediat resuscitarea, insa pacientul suferise leziuni cerebrale grave. Omul a murit la cateva saptamani dupa interventia chirurgicala.

Incidentul a spus raportat de catre fiica barbatului decedat la Consiliul National de Sanatate din Suedia. mai mult

2 COMENTARII

Lasă un răspuns