Pele s-a intors la Stockholm! Suedia – Brazilia, cel mai asteptat meci …

0
2928

… Cap de afis este duelul istoric dintre Suedia si Brazilia.

Partidele amicale dintre Germania – Argentina, Anglia – Italia, Rusia – Coasta de Fildes sau Franta – Uruguay sunt doar cateva din duelurile ce vor tine, astazi, suporterii cu sufletul la gura, pret de cateva ore.

 

Totusi privirile sunt tintite mai ales spre meciul de acasa dintre Suedia si Brazilia,  partida ce a insemnat in 1958 primul trofeu mondial pentru nationala Selecao.

 

Cu ocazia acestui amical si legendarul Pele s-a intors pe stadionul Rasunda din Stockholm, acolo unde a cucerit primul sau titlu mondial. Atunci selectionata Brazilienii s-a impus in fata nordicilor cu 5 la 2, iar Pele avea doar 17 ani si a inscris doua goluri.

 

Ca sa marcheze finala jucata in urma cu 54 de ani, alaturi de Pele, in capitala suedeza, s-au adunat toti jucatorii ramasi in viata ai ambelor echipe de atunci.

In 1958, Brazilia a obtinut primul titlu mondial, din cele cinci pe care le are acum selectionata Cariocas. Legendarul Pele a mai participat la castigarea altor doua Cupe Mondiale, in 1962 si 1970.

Brazilia si Suedia s-au intalnit pana acum in 9 meciuri, iar sud-americanii nu au pierdut niciodata. Cele doua tari se intalnesc iarasi fata in fata in acesta seara.

Partida amicala va incepe la ora 21.

Pele s-a intors la Stockholm! Suedia – Brazilia, cel mai asteptat meci

Lasă un răspuns