presa suedeza: "Facebook raspandeste nefericirea",

0
2686


"Facebook raspandeste nefericirea", titra zilele trecute unul dintre cele mai mari ziare din Suedia. Intr-un alt articol se exclama: "Un milion de suedezi sufera de anxietate Facebook". Aceste articole au fost publicate dupa publicarea studiului mentionat, care a pornit ca un eveniment chiar pe Facebook,in iunie 2011 si se intitula "Cel mai mare studiu Facebook din Suedia".

Populatia Suediei este de 9,4 milioane de locuitori, dintre care 4,5 milioane sunt conectati pe Facebook, iar 3,1 milioane folosesc reteaua sociala in fiecare zi.

In Suedia, un utilizator Facebook intra in retea in fiecare zi de aproximativ sase ori, iar 70% dintre utilizatori se conecteaza pe Facebook inca de la deschiderea calculatorului.

Inca un procent: 30% dintre femeile care folosesc Facebook in Suedia se simt "rau" daca nu pot folosi reteaua in mod regulat. O suedeza petrece aproximativ 81 de minute pe zi pe Facebook, in timp ce un barbat sta in retea aproximativ 61 de minute.

Majoritatea utilizatorilor de Facebook din Suedia (77,3%) scriu despre lucruri pozitive in retea.

Top 10 motive pentru folosirea Facebook

Intrebati care sunt motivele pentru care folosesc Facebook, utilizatorii suedezi au raspuns:
– 80% mentinerea legaturii cu prietenii;
– 83% socializare;
– 77% citesc "statusurile" prietenilor;
– 66% sa spuna celorlalti ca tin la ei;
– 63% se uita la pozele utilizatorilor;
– 63% vor sa afle ce fac vechii prieteni;
– 50% urmaresc profilele prietenilor;
– 47% isi actualizeaza "statusul".

Un alt studiu publicat la inceputul acestei luni spune ca "cu cat oamenii sunt mai dependenti de Facebook, cu atat au tendinta de a crede ca cei din jurul lor sunt mai fericiti si au o viata mai buna".

sursa :
http://www.business24.ro/facebook/produse/facebook-cat-de-rau-te-simti-cand-nu-esti-conectat-in-retea-1509426

Lasă un răspuns