Recomandam. Andrei Pleşu conferenţiază la ICR Stockholm

1
2649

Filosoful şi eseistul Andrei Pleşu va susţine joi, 22 mai, la sediul ICR Stockholm, o prelegere cu titlul “Toleranţa şi intolerabilul. Criza unui concept”. Prelegerea a fost prezentată pentru prima oară la Basel, în 2003, iar textul acesteia a apărut în volumul Despre bucurie în Est şi în Vest, publicat în 2006 de editura Humanitas.

Andrei Pleşu este cunoscut cititorilor suedezi atât prin volumul Minima moralia, publicat în 1995 la editura Dualis, în traducerea lui Dan Shafran şi Peter Handberg, cât şi printr-o serie de articole şi interviuri apărute în presa suedeză de-a lungul anilor. Minima moralia, cu titlul suedez Tårarnas Gåva: Essä om en Minimimoral, a fost întâmpinată cu recenzii entuziaste de întreaga presă suedeză, care a descris-o drept o carte “molipsitoare şi plină de viaţă” (Dagens Nyheter), ”extrem de personală, dar foarte bine elaborată” (Svenska Dagbladet), ”o carte de o valoare universală” şi ”un val de aer proaspăt” (Ord&Bild).

Colegiul de Studii Avansate din Uppsala (SCAS) s-a aflat de altfel printre cele şase instituţii academice de prestigiu care i-au acordat lui Andrei Pleşu premiul New Europe Prize for Higher Education and Research, în 2003, premiu care a pus piatra de temelie a Colegiului Noua Europă.

 

Persoană de contact: Dan Shafran, Director ICR Stockholm: dan.shafran@rkis.se.

1 COMENTARIU

  1. lui Andrei Plesu i s-au facut destule portrete-unele magulitoare, altele ticaloase. Au vorbit despre el Alexandru paleologu, Octavian Paler dar si CV Tudor. Portretul cel mai avizat ii apartine vecinului de destin, gabriel Liceanu ”personaj vast, cu resurese multiple, dotat cu o aroganta de catifea si surclasand cu amabilitate pe oricine, obtinand cu usurinta performanta si stralucirea in tot ce i se intampla…..

Lasă un răspuns