Secularism în Suedia

0
3210

Articol preluat de pe blogul Asociatiei Darul Vietii, unde il puteti citi integral.


Dacă cineva vrea să vadă cât de deranjantă și necreștină poate deveni o societate, să privească înspre Suedia.

“Avem cea mai mare rată a avorturilor din Europa. De ce? Pentru că spunem că avortul este unul din drepturile omului, nu omoară pe nimeni, doar îndepărtează o sarcină. Tinerilor nici nu le mai pasă.”

Avortul este legal din 1975, în nord fiind cea mai mare rată a avorturilor în rândul adolescenților (22,5 din 1000 de fete cu vârste cuprinse între 15-19 ani în 2009). Legea suedeză nu recunoaște în nici un caz dreptul medicilor de a se opune avortului.

Între timp, educația sexuală este precară, copiii sunt învățați că orice te face să te simți bine din punct de vedere sexual, e OK. Vârsta medie la care copiii suedezi își încep viața sexuală este 15 ani.

Secretarul general al grupului pro-life Ja till Livet explică faptul că sunt prezente o sumedenie de violări ale demnității umane. Deja de 70 de ani. “Avem cea mai mare rată a avorturilor din Europa. De ce? Pentru că spunem că avortul este unul din drepturile omului, nu omoară pe nimeni, doar îndepărtează o sarcină. Tinerilor nici nu le mai pasă. De ce să le pese? Pentru o fată între 10 și 15 ani nimeni nu a spus că avortul ar trebui să fie legal, ci că este rar.” „Nimeni nu vorbește despre avorturi în rândul copiilor. Le e rușine. Suntem singura țară din Europa unde avortul se poate efectua la cerere până în săptămâna a 18 de sarcină, fără proceduri formale, fără acordul părinților, fără nici un acord.”

Nici numărul de violuri nu se face cunoscut. În ultimii 50 de ani a crescut cu „1000%”.(…

Lasă un răspuns