Statele nordice devin tot mai restrictive cu primirea migrantilor, dar afluxul acestora nu scade

0
1739

Numarul migrantilor ajunsi in Suedia nu a scazut nici dupa ce aceasta tara membra a spatiului Schengen a reintrodus controalele la granite, in timp ce vecinii sai nordici iau tot mai multe masuri pentru stavilirea acestui aflux, relateaza agentia DPA, citata de Agerpres.
La aproape 24 de ore dupa reintroducerea controalelor la punctele de trecere a frontierei, autoritatile suedeze au primit inca aproximativ 1.600 de noi cereri de azil, cifra comparabila cu cea inregistrata in mod obisnuit in zilele si saptamanile trecute.

Reintroducerea acestor controale, valabila deocamdata doar pentru 10 zile, se aplica la punctul de trecere a frontierei de pe podul Stramtorii Sund (ce leaga capitala daneza Copenhaga de orasul suedez Malmo) si in porturile unde sosesc navele de pasageri din Danemarca si Germania.

Dar autoritatile de la Stockholm se tem ca migrantii din Africa, Orientul Mijlociu si Asia, care ajung chiar si pana la Cercul Polar motivati de dorinta unei vieti mai bune in Europa, se vor orienta tot mai mult catre Suedia, intrucat celelalte state nordice iau masuri pentru a le limita accesul, cu toate ca si guvernul suedez a inceput sa elaboreze astfel de masuri.
Guvernul conservator norvegian a trimis vineri parlamentului de la Oslo o initiativa legislativa care urmeaza sa fie supusa votului saptamana viitoare in regim de urgenta si prevede in principal grabirea expulzarii refugiatilor care vin dinspre Rusia.
Exista migranti, mai ales sirieni, afgani si irakieni, care sosesc cu acte in regula in Rusia si calatoresc apoi pana la Cercul Polar pentru a trece granita in Norvegia, ei alegand aceasta varianta pentru a evita asa-numita „ruta a Balcanilor”. Numarul celor care de la inceputul anului au optat acest traseu prin Rusia este de numai aproximativ 4.400, dar guvernul norvegian a constatat in ultima vreme ca aceasta varianta este tot mai tentanta pentru migranti, in pofida conditiilor meteo extreme din acea zona.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-20588719-statele-nordice-devin-tot-mai-restrictive-primirea-migrantilor-dar-afluxul-acestora-nu-scade.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.