Problemele sociodinamice din 🇸🇪 Suedia îi determină pe suedezi să plece în alte zone sau chiar să își părăsească definitiv țara.

Mai multe orașe din țară, precum micul oraș pitoresc Filipstad, cu 10.000 de locuitori, trec printr-o criză fianciară, dar și existențială, care determină autoritățile să ia măsuri drastice.

„Experimentăm un schimb de populație. Puteți să gândiți ce doriți. Dar este pur și simplu o afirmație asupra unui fapt prin care trecem și trebuie să ne ocupăm de acestea”, a spus într-un documentar Jim Frolander, managerul de integrare al municipiului Filipstad.

La rândul său, Claes Hultgren, șeful municipalității a notat în ultimul raport financiar al micului oraș următoarele:

„În Filipstad există aproximativ 750 de adulți din Siria, Eritrea, Somalia, Irak și Afganistan. În acest grup, șomajul și dependența sunt foarte mari. În același timp, nivelul de educație este unul extrem de scăzut. Acest grup prezintă riscul de a termina într-o excludere eternă, care încalcă puternic economia municipală”

Un val puternic de imigranți a venit în perioada migrației din anul 2015, Filipstad fiind, potrivit documentarului, unul dintre municipiile care a primit cei mai mulți imigranți, raportat ca procent din populația sa.

mai mult la :  evz.ro

Lasă un răspuns