Suedia a repatriat 63 de cetăţeni bosniaci care ceruseră azil

0
2791

Suedia a repatriat, azi, un grup de 63 de cetăţeni bosniaci care au abuzat de regimul de sejur limitat, care nu necesită viză, și au cerut azil în țara scandinavă, relatează AFP.

Cetăţenii expulzaţi, cărora autorităţile suedeze le-au refuzat azilul, au ajuns în Sarajevo la bordul unui avion al companiei naţionale aeriene bosniace după ce s-au îmbarcat în Malmo, în sudul Suediei.

Ei fac parte din cei peste 1.500 de cetăţeni bosniaci, potrivit cifrei furnizate de către ambasada Suediei în Bosnia, care au cerut azil în această ţară, între ecembrie 2010 şi iunie 2012. Ei au mers în Suedia după ridicarea vizei pentru bosniaci de către ţările din zona Shengen.

"În Bosnia este criză, nu se găseşte nimic de muncă. Am mers să cer azil pentru a obţine orice fel de permis de sejur", a declarat unul dintre cetăţenii expulzaţi.

Potrivit Ministerului bosniac al Securităţii, aceşti cetăţeni, care au abuzat de regimul fără viză, nu vor mai avea dreptul să intre în zona Shengen timp de mai mulţi ani.

Bosnia este una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Şomajul a depăşit cota de 40 la sută din numărul populaţiei active.

Suedia a repatriat 63 de cetăţeni bosniaci care ceruseră azil

Lasă un răspuns