Suedia: elev repetent pentru că a spus că homosexualitatea este anormală

1
3104


Într-un liceu din Suedia, un elev a fost lăsat repetent pentru că a spus că homosexualitatea este anormală, conform sitului de ştiri suedez svt.se.

Elevul învaţă la Liceul Nynäshamn din provincia Stockholm, Suedia, şi a exprimat opinia că homosexualitatea este „onormalt” care se traduce „anormală”.

Când elevul a întrebat despre nota sa, profesorul i-a replicat că opinia elevului nu este conformă cu curricula şcolară şi cu respectul pentru diferitele orientări sexuale.

Părinţii copilului au reclamat cazul la conducerea şcolii, care investighează cazul. Organizaţiile de apărare a familiei au catalogat cazul ca un alt pas spre interzicerea libertăţii de opinie.

Un activist pentru familie a declarat: „acest lucru arată că şcoala suedeză este un centru de îndoctrinare. Şcoala trebuie să îi înveţe pe elevi si gândească critic şi să aibă propriile lor opinii, iar aici avem un elev care are o opinie incorectă politic şi iată, este pedepsit pentru asta”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.lifesite.net

1 COMENTARIU

  1. Si eu era sa patesc acelasi lucru la Uppsala University. Masterat in Communication Science. Mi-am retractat declaratiile public si am prezentat scuze, ca altfel ma ardeau. Si eu am incercat sa le explic acelasi lucru, e vorba de o opinie, iar mie imi vine greu sa cred ca Suedia este una dintre cele mai slavite tari ca democratie si liberate de exprimare, cand asemenea lucruri se intampla. Eu vin din Romania unde aparent „statul de drept, liberatea de exprimare si coruptia sunt cele mai mari probleme” si totusi, imi este respectat dreptul la libera opinie si exprimare mai mult ca in Suedia. Mi-as spus sa-mi cer scuze oficial si sa nu mai fac comparatii ca „Nici nu incape gram de comparatie intre ceea ce e Suedia si ceea ce e Romania”. Am ramas interzis. Deasemenea, m-a facut sa-mi doresc sa termin cu studiile acolo si sa plec cat mai departe de tara aia. Tot Romania (sau SUA) sunt mai bune alegeri, ca in Scandinavia isi iau mult prea in serios corectitudinea politica.

Lasă un răspuns