De la începutul pandemiei COVID 19, Suedia apare deosebit de frecvent la știri. Se spune despre țara scandinavă că este singura care a îndrăznit să aibă o abordare complet diferită față de celelalte state europene. Dar oare chiar așa stau lucrurile? Constantin Drăgan, corespondentul RFI în Suedia, vine cu informații.

“Voi, suedezii, sunteți niște inconștienți. Vreți cu tot dinadinsul să vă omorați o parte din populație și să mai și deveniți focarul de infecție al Europei, în momentul în care noi ceilalți aproape că vom fi scăpat de virus. Sunteți orbi? Nu vedeți că toți cei care au vrut să facă la fel au renunțat?”

“Ah, nu, voi suedezii sunteți cei mai deștepți. Nu vă ucideți de tot economia, nu vă îmbolnăviți psihic populația. Asta e calea pe care ar trebui să meargă toată lumea.”

Acestea sunt doua opinii foarte diferite, dar extrem de adesea întâlnite în articolele de presă, comentariile din social media, sau în convorbirile telefonice pe care cei care locuiesc în Suedia le au cu prietenii sau rudele din alte țări. Până în acest moment, este imposibil de știut cine are dreptate. Asta pentru că, din păcate, virusul COVID 19 este încă departe de a-și fi spus ultimul cuvânt.

După ce, până săptămâna trecută, mass media din mai toate țările europene își făcea o plăcere din a acuza Suedia de inconștiență. la sfârșitul lui aprilie, directorul diviziei de catastrophe de la Organizația Mondiala a Sănătății a elogiat într-o conferință de presă politica suedeză de luptă împotriva virusului și a spus chiar că probabil asta este calea de urmat. Este momentul în care spiritele internaționale s-au liniștit brusc, iar articolele majoritare nu au mai fost anti, ci pro Suedia.

mai mult la /www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.