AcasăFashionSuedia nu recomandă purtarea măștii, deși a depășit recordul de decese din...

Suedia nu recomandă purtarea măștii, deși a depășit recordul de decese din ultimii 150 de ani. De ce nu poartă mască nordicii

Epidemiologul-șef al Suediei: E foarte periculos să crezi că măștile de protecție ar schimba jocul

-

Suedia rămâne un caz aparte între țările europene, când vine vorba de purtarea măștii ca prevenție epidemiologică. Suedezilor nu le este impus dar nici recomandat să poarte mască, deși țara a înregistrat, în prima jumătate a anului, cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani, din cauza COVID-19, arată statistica oficială.

Aproape 4.500 de persoane au murit din cauza COVID-19 până la sfârșitul lunii iunie – un număr care a ajuns în prezent la peste 5.800. Ca procent din populație, această cifră este mult mai mare decât în alte țări nordice, dar mai mică față de alte state europene, inclusiv Marea Britanie și Spania, potrivit The Guardian.

În total, 51.405 de suedezi au murit în perioada de șase luni, un record care nu a mai fost întâlnit din 1869, când 55.431 de persoane muriseră, parțial din cauza foametei. Populația Suediei era de aproximativ 4,1 milioane atunci, comparativ cu cei 10,3 milioane de cetățeni pe care îi are acum.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Poporul ucrainean, reprezentat de Volodimir Zelenski și de societatea civilă, este...

Premiul Saharov din acest an a fost acordat pentru libertatea de gândire poporului curajos al Ucrainei, reprezentat de președintele ucrainean, de liderii aleși și...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura