Suedia se teme de izbucnirea tensiunilor religioase după înlăturarea regimului sirian

0
2205

Ministrul Afacerilor Externe suedez Carl Bildt a declarat, marţi, că se teme de tensiuni religioase sau o "fragmentare sectară" în Siria după căderea, inevitabilă în opinia sa, a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, relatează AFP.

"Un lucru este clar: dictatura laică siriană care a format partidul Baas nu va supravieţui", a afirmat Bildt în cadrul unui discurs la Stockholm al cărui text a fost transmis presei.

"Însă rămâne de văzut dacă ea va fi înlocuită de o democraţie laică, o democraţie islamică sau o fragmentare sectară. Cu cât durează mai mult conflictul, cu atât riscurile de a asista la cea din urmă evoluţie sunt mai mari", a prevenit acesta.

"Sunt mari riscuri în acest caz. Vedem cum tensiunile cresc între şiiţi şi sunniţi în întreaga regiune. Iar cei care cred că pot profita de situaţie pentru a slăbi Iranul se joacă cu focul", conform lui Bildt.

Acesta nu a explicat la ce se referă, scrie Mediafax.

Vorbind despre Suedia, ministrul a spus că îşi imaginează posibilitatea unui aflux de refugiaţi într-un stat care numără deja "50.000 de persoane de origine siriană, dintre care majoritatea sunt creştini de diferite confesiuni".

Suedia se teme de izbucnirea tensiunilor religioase după

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.