Epidemiologul de stat al Suediei, Anders Tegnell, a respins avertizarea OMS care include Suedia printre țările europene unde ar putea avea loc o resurecție a cazurilor de COVID-19, informează BBC.

 Care e poziția Suediei

Răspunsul Suediei la pandemie a fost complet diferit față de cel al altor state europene. Nu a existat o perioadă de izolare, școlile și cafenelele au rămas deschise, însă adunările publice mari au fost interzise și majoritatea suedezilor au ținut cont de distanțarea socială.

Țara nordică a înregistrat 5.230 de morți la o populație de 10 milioane de oameni – o rată a decesului mult mai ridicată decât în țările vecine. Săptămâna aceasta Suedia a raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri noi de la începutul epidemiei – 1.610 cazuri noi au fost anunțate miercuri.

Epidemiologul de stat Anders Tegnell a declarat vineri la televiziunea destat SVT că Suedia a înregistrat mai multe cazuri pentru că a testat mai multe persoane în ultima perioadă. Potrivit lui Tegnell, este „nefericit” faptul că OMS „compară Suedia” cu alte state aflate la începutul epidemiei.

mai mult la /www.digi24.ro/

Lasă un răspuns