Tamara Ciofu a primit vizita prim-vicepreședintelui Parlamentului Suediei

0
2674

Deputatul Tamara Ciofu, vicepreşedintele comisiei pentru drepturile omului, a discutat împreună cu Susanne Eberstein, vicepreşedintele Parlamentului suedez subiecte precum integrarea etniei rrome în UE, dar şi în România, şi aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

Deputatul PSD – Tamara Dorina Ciofu este vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Parlamentului României. În calitatea de vicepreşedinte a comisiei, s-a întâlnit cu Susanne Eberstein – primvicepreşedinte al Parlamentului suedez.

Unul din subiectele centrale ale întâlnirii a fost incluziunea socială a persoanelor de etnie rromă, atât în România cât şi în Uniunea Europeană. Conform lui Susanne Eberstein această responsabilitate este şi a comunităţii europene dar şi a comunităţii româneşti.

Suedia sprijină cererea legitimă a României de a deveni membră a spaţiului Schengen, dar aceste eforturi de integrare a etniei rrome trebuie să pornească de la comunităţiile locale” a declarat Susanne Eberstein, vicepreşedinte al Parlamentului suedez.

"Incluziunea socială trebuie să înceapă de acasă!" – a declarat

Deputatul PSD Tamara Ciofu s-a întâlnit cu prim-vicepreședintele Parlamentului Suediei pentru a dezbate probleme de interes social și economic pentru România 

În perioada 27-29 octombrie, deputatul PSD Tamara Ciofu s-a întâlnit cu o delegație parlamentară din Suedia condusă de prim-vicepreședintele Parlamentului suedez, Sussane Eberstein, pentru a dezbate o serie de probleme de interes social și economic pentru România. În cadrul acestei întâlniri membrii delegației din Suedia și-au exprimat sprijinul pentru integrarea României în spațiul Schengen și s-au arătat interesați să colaboreze cu autoritățile din România pentru a dezvolta relațiile economice care s-au concretizat în prima parte a acestui an prin înfiinţarea Camerei de Comerţ Româno- Suedeze. „Apreciez faptul că din anul 2007, autoritățile din Suedia au deschis piața muncii și pentru români, iar în prezent comunitatea românească din această țară este de peste 30.000 de persoane. În același timp, le-am propus membrilor delegației parlamentare suedeze să susțină și să promoveze dezvoltarea de investiții ale companiilor din Suedia în țara noastră”, a declarat vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, Tamara Ciofu.

Tamara Ciofu a primit vizita prim-vicepreședintelui Parlamentului Suediei

Lasă un răspuns