Un oraş din Suedia "plăteşte" tinerii şomeri să-şi caute locuri de …

0
2432


Autorităţile din oraşul suedez Soderhamn au luat decizia de a "plăti" tinerii să-şi caute locuri de muncă în Norvegia, în încercarea de a reduce rata şomajului aflată în creştere puternică în cadrul acestei categorii de vârstă, potrivit presei britanice.

Potrivit unui program organizat de autorităţile din Soderhamn şi biroul naţional pentru ocuparea forţei de muncă, orice persoană cu vârstă între 18 şi 28 de ani poate participa la "Călătoria pentru un loc de muncă" la Oslo, capitala Norvegiei, scrie cotidianul The Telegraph.

Cei care se înscriu primesc un bilet gratuit până la Oslo şi au asigurată cazarea timp de o lună, costurile fiind acoperite de autorităţile locale din Soderhamn. Programul include şi oferirea de sprijin în capitala Norvegiei pentru găsirea unei slujbe.

"Aveam o rată a şomajului în rândul tinerilor de peste 25%, aşa că trebuia să facem ceva. Căutarea unui loc de muncă în Norvegia a fost tot timpul populară în rândul tinerilor, dar în unele cazuri când vor să plece nu ştiu cum să procedeze pentru a găsi o slujbă sau cazare", a declarat Magus Nilsen, responsabil de implementarea proiectului.

Un oraş din Suedia "plăteşte" tinerii şomeri să-şi caute locuri de

Lasă un răspuns