VIDEO: Iasul viseaza la infratirea cu un oras suedez

0
2358

Primarul viseaza la infratirea Iasului cu orasul suedez Uppsala. Pentru a transforma acest lucru in realitate este nevoie insa de mai multe demersuri, pentru ca diferenta dintre orasul nostru si localitatea suedeza este ca de la cer la pamant. Oricum, demnitari suedezi vor veni la Iasi in perioada 21-23 mai, pentru a vedea ce oportunitati de colaborare ofera orasul nostru.

O vizita facuta in Suedia saptamana trecuta l-a entuziasmat foarte mult pe primarul Gheorghe Nichita. Edilul s-a intors in urbea pe care o conduce incantat de cele vazute in strainatate, in special in Stockholm. Nichita este acum hotarat sa aplice in Iasi unele dintre lucrurile vazute in tara scandinava. Edilul nu a spus insa conditiile in care acestea ar putea deveni realizabile.

Gheorghe Nichita, primar Iasi: Au construit intr-o zona in care era poluare, afectata si apa, si golful de acolo, si lacul, si tot, 271 de hectare a pus municipalitatea la dispozitie, 271 de hectare. 4,5 miliarde de euro a costat proiectul, s-au creat 14.000 de locuinte, 900 de milioane de euro a pus Primaria, 200 de milioane Guvernul, restul privatii. Primaria a avut rolul de antreprenor, de a crea facilitati, un oras nou, un cartier nou, care se bazeaza in mare parte pe ceea ce inseamna sistem ecologic.

… mai mult la : VIDEO: Iasul viseaza la infratirea cu un oras suedez

Lasă un răspuns