Volvo îşi închide fabrica de autobuze din Suedia

0
2593

Din cauza condiţiilor economice nefavorabile, staff-ul companiei Volvo a decis să închidă fabrica de autobuze de la Saffle, din centrul Suediei. "Cererea de autobuze a scăzut constant în Europa, în ultimii ani, în condiţiile în care s-a exercitat o presiune pentru preturi tot mai mici", a afirmat Hakan Karlsson, CEO al diviziei Volvo Buses, într-o declaraţie preluată de presa internaţională.

Totodată, acesta a anunţat că producţia de autobuze a companiei se va muta în Polonia. "Prin concentrarea producţiei într-o singură unitate, putem reduce costurile şi stopă astfel trendul negativ din ultima vreme", a mai declarat Karlsson.

Volvo a vândut doar 2.498 de autobuze în trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu 3.127 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, comenzile au scăzut cu 14% în ultimul trimestru, urmând trendul negativ al industriei. Managementul şi sindicatele de la Volvo vor purta negocieri pentru a găsi forme de compensare sau reconversie profesională pentru angajaţii ce urmează a fi concediaţi.

Se estimează ca relocarea producţiei în Polonia va costa Volvo aproximativ 15 milioane de dolari.

Volvo îşi închide fabrica de autobuze din Suedia

Lasă un răspuns