Volvo îşi închide fabrica de autobuze din Suedia

0
2252

Din cauza condiţiilor economice nefavorabile, staff-ul companiei Volvo a decis să închidă fabrica de autobuze de la Saffle, din centrul Suediei. "Cererea de autobuze a scăzut constant în Europa, în ultimii ani, în condiţiile în care s-a exercitat o presiune pentru preturi tot mai mici", a afirmat Hakan Karlsson, CEO al diviziei Volvo Buses, într-o declaraţie preluată de presa internaţională.

Totodată, acesta a anunţat că producţia de autobuze a companiei se va muta în Polonia. "Prin concentrarea producţiei într-o singură unitate, putem reduce costurile şi stopă astfel trendul negativ din ultima vreme", a mai declarat Karlsson.

Volvo a vândut doar 2.498 de autobuze în trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu 3.127 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, comenzile au scăzut cu 14% în ultimul trimestru, urmând trendul negativ al industriei. Managementul şi sindicatele de la Volvo vor purta negocieri pentru a găsi forme de compensare sau reconversie profesională pentru angajaţii ce urmează a fi concediaţi.

Se estimează ca relocarea producţiei în Polonia va costa Volvo aproximativ 15 milioane de dolari.

Volvo îşi închide fabrica de autobuze din Suedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.