FMI transmite Suediei să ia măsuri pentru a-i integra pe refugiaţi pe piaţa muncii

0
1688

Fondul Monetar Internaţional a cerut Suediei să îi ajute pe refugiaţi şi pe alţi imigranţi să acceseze piaţa muncii din ţară, informează site-ul The Local.se.
Într-o versiune preliminară a raportului său anual privind economia suedeză, instituţia cu sediul la Washington a subliniat dificultăţile pe care imigranţii le întâlnesc în găsirea unui loc de muncă în această ţară nordică. Fondul Monetar Internaţional (FMI) a transmis, de asemenea, că cei care care fug din calea conflictului şi a dificultăţilor mutându-se în statul scandinav i-ar putea asigura acestuia din urmă modelul de prosperitate.
„Piaţa muncii din Suedia a devenit intens polarizată. Deşi rata generală de angajare este ridicată, şomajul se răsfrânge asupra celor slab calificaţi şi a celor născuţi în străinătate”, a notat FMI.
964415-sweden_business_sectors_and_expat_jobs-1443527053-993-640x480

Fondul a cerut partenerilor sociali ai Suediei să ia în considerare măsuri pentru „a se asigura că salariile de început nu reprezintă o barieră pentru ca grupuri cu rată mare a şomajului să beneficieze de un loc de muncă, de exemplu, prin introducerea de grile salariale speciale pentru cei care au nevoie de pregătire la locul de muncă sau prin creşterea flexibilităţii la nivel de companie”.
Suedia dispune de puţine posturi pentru persoane slab calificate, iar regulile stricte de protecţie a muncii fac dificilă concedierea angajaţilor.
 
mai mult la :  http://www.mediafax.ro/economic/fmi-transmite-suediei-sa-ia-masuri-pentru-a-i-integra-pe-refugiati-pe-piata-muncii-14774226

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.