ICR Stockholm, în fruntea participării EUNIC la Târgul de Carte de la Göteborg

0
2733

La iniţiativa Institutului Cultural Român de la Stockholm, reţeaua EUNIC Stockholm va participa la ediţia din acest an a târgului Bok&Bibliotek – cel mai mare târg de carte din Scandinavia – cu un stand propriu şi cinci seminarii organizate în parteneriat. Bok&Bibliotek se va desfăşura între 27 şi 30 septembrie, în oraşul Göteborg.

Standul EUNIC va fi organizat, în colaborare, de ICR Stockholm, Institutul Italian, Institutul Goethe şi Institutul Polonez şi va prezenta literatură contemporană din cele patru ţări. Programul de seminarii, la care s-au afiliat, de asemenea, Institutul Francez, Ambasada Austriei, Ambasada Elveţiei, Centrul suedez pentru traducători, precum şi diverse edituri suedeze, pune accentul pe importanţa traducerilor şi a schimburilor culturale. Invitatul ICR Stockholm la târg este scriitorul Norman Manea, al cărui roman Întoarcerea huliganului a apărut în limba suedeză în acest an, fiind primit cu recenzii elogioase de întreaga presă suedeză. Printre ceilalţi invitaţi EUNIC se numără Emine Sevgi Özdamar şi Sabrina Janesch din partea Germaniei, Peter Waterhouse din Austria şi Arno Camenisch din Elveţia, precum şi scriitorii suedezi Theodor Kallifatides şi Aleksander Motturi.

Este prima oară când organizaţia EUNIC va fi prezentă la târgul Bok&Bibliotek, acest proiect fiind cel mai amplu proiect de colaborare al organizaţiei, până în momentul de faţă. Târgul a salutat în mod special participarea Eunic, în cadrul comunicatului de presă transmis presei suedeze şi străine pe 29 mai, odată cu apariţia programului de seminarii pe 2012.

Organizaţia EUNIC (European Union of National Institutes of Culture) este un parteneriat european al institutelor naţionale de cultură care investesc în proiecte culturale transnaţionale, cu scopul de a promova înţelegerea şi diversitatea culturală în societatea europeană şi de a îmbunătăţi dialogul cultural şi cooperarea cu ţări din afara Europei.

Persoană de contact: Eva Leonte, Dir adj ICR Stockholm: 08-20 74 06 / eva.leonte@rkis.se.

Lasă un răspuns