Istoria participarilor Suediei la Eurovision / Cinci finale castigate, dar si o editie terminata cu 0 puncte

0
2496


De-a lungul celor 52 de participari la Eurovision, Suedia a adunat un palmares impresionant: a castigat de cinci ori concursul, de la prima sa participare (1958), pe locul intai terminand si celebra formatie ABBA. De asemenea, Suedia s-a clasat de 20 de ori intre primele cinci finaliste. Contraperformante: de doua ori a terminat pe ultimul loc, obtinand si un rezultat rusinos in 1963: 0 puncte pentru Monica Zetterlund in finala.

Prima editie a Eurovision dateaza din 1956. Suedia a inceput sa participe din 1958 si a avut doar trei ani de absenta (1964, 1970, 1976).

Vezi cine este Loreen, castigatoarea celei de-a 57-a editii a Eurovision. Loreen si melodia Euphoria au castigat si semifinala 2 de anul acesta, obtinand si doua premii Marcel Bezencon (Premiul Artistic si Premiul Compozitorului). Loreen se poate lauda cu cel mai mare punctaj din istoria participarilor Suediei la Eurovision.

De la introducerea semifinalelor (in 2004), Suedia a ratat calificarea in finala o singura data. In 2010, Anna Bergendahl s-a clasat abia pe locul 11 in a doua semifinala, insuficient pentru a obtine accesul in ultimul act.

Caror tari le-a oferit Suedia cele mai multe puncte de-a lungul istoriei Eurovision

Fara a lua in considerare semifinalele (acestea au fost introduse in 2004), Suedia a oferit cele mai multe puncte participantilor din Irlanda, Norvegia si Danemarca.

Din 2004 (de la introducerea sistemului cu semifinale) cele mai multe puncte oferite de Suedia (in finale si semifinale) au mers catre: Finlanda, Danemarca, Bosnia, Norvegia. Intr-un astfel de top 10, Romania se afla pe locul 9, conform wikipedia.

De la cine a primit Suedia cele mai multe puncte de-a lungul istoriei Eurovision

Fara a lua in considerare semifinalele dintre 2004 si 2012, Suedia a primit cele mai multe puncte de la Norvegia, Danemarca si Marea Britanie.

Din 2004, cele mai multe puncte primite Suedia (in finale si semifinale) au venit de la: Danemarca, Norvegia si Finlanda. Romania se afla pe locul 10 intr-un top al tarilor cu cele mai multe puncte oferite reprezentantilor Suediei, conform wikipedia.

Cele mai proaste clasari ale Suediei la Eurovision

… 

Istoria participarilor Suediei la Eurovision / Cinci finale castigate, dar si o editie terminata cu 0 puncte

Lasă un răspuns