O companie din Suedia a înlocuit ecusoanele angajaţilor cu CIPURI implantate sub piele

0
2274

Orice angajat al unei multinaţionale ştie că pentru a ţi se permite accesul în clădire ai nevoie de un ecuson special cu banda magnetică pe care îl foloseşti de fiecare dată când te duci în pauza de masă sau ai alte urgenţe. Ei bine Epicenter, o companie suedeză ce deţine o clădire de birouri de ultimă generaţie în materie de tehnologie, s-a gândit la o abordare mai radicală a accesului la serviciu, şi anume introducerea de cipuri sub piele.
o-companie-a-implantat-cipuri-in-mainile-angajatilor-599x400
Felicio de Costa, ce deţine o companie în această clădire de birouri, se prezintă la intrarea principală şi atinge mâna de uşă pentru a căpăta acces. Ajuns înăuntru, face acelaşi lucru pentru a putea intra în propriul birou şi chiar pentru a porni xeroxul, informează BBC.

Felicio poate face aceste lucruri deoarece are implatat în mână un cip cu identificare prin radio frecvenţă, de marimea unui bob de orez. În curând şi altor 700 de oameni ce vor ocupa acest complex, li se va oferi „şansa” de a fi implantaţi cu un cip. Printre facilităţile oferite se numără acces rapid în clădire, abilitatea de a porni xeroxul sau chiar posibilitatea de a plăti o cafea cu o simplă atingere de mână.
În ziua în care s-a deschis clădirea de birouri, chiar cel ce este reponsabil de această invenţie s-a lăsat „operat” în direct pentru a i se introduce cipul „minune”. Nu este un proces prea sofisticat . Mai întâi, se masează pielea între degetul mare şi arătător, apoi zona este dezinfectată iar cipul cu detaliile personale este introdus printr-o simplă mişcare asemănătoare efectuării unei injecţii.
http://www.buciumul.ro/2015/02/05/o-companie-din-suedia-a-inlocuit-ecusoanele-angajatilor-cu-cipuri-implantate-sub-piele/

Lasă un răspuns