Suedeza Greta Thunberg către deputaţii francezi: „Aveţi obligaţia de a asculta oamenii de ştiinţă”

0
2443

La Paris, prezenţa unei tinere militante ecologiste, în vârstă de doar 16 ani, la o dezbatere în Adunarea Naţională a provocat reacţii dintre cele mai diverse în rândul parlamentarilor. Invitată de un grup format din 162 de parlamentari francezi, ecologişti, Greta Thunberg a vorbit despre problema urgenţei climatice. Tânăra nu a luat cuvândul în plen ci într-o sală din Adunarea Naţională.

Se numeşte Greta Thunberg, este din Suedia şi are doar 16 ani. În ultimii patru ani, din motive ecologiste, a încetat să mai mănânce carne şi să se urce într-un avion. A fost primită de fosta preşedintă a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde iar în februarie, de preşedintele Emmanuel Macron, cu ocazia unei dezbateri la care au participat copii cu vârste între 7 şi 12 ani. Si tot ea a fost propusă pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Greta Thunberg a devenit cunoscută în Suedia iar apoi în mai multe state după ce a protestat în faţa Parlamentului ţării sale cerând măsuri urgente pentru a fi oprite schimbările de climă. Tineri din numeroase ţări occidentale au urmat exemplul ei şi au participat la ample manifestaţii, făcând din Greta Thunberg un simbol mondial.
În Franţa, vizita ei a provocat bucuria unora dar i-a oripilat pe alţii…

mai mult la : www.rfi.ro

Lasă un răspuns