Suedia alege o altfel de luptă cu virusul COVID-19

0
1777

Granițele nu sunt închise, cetățenii pot să umble liber, iar elevii din școlile generale încă sunt în clase. În aceste condiții, se poate pune întrebarea cum luptă totuși suedezii cu pandemia de gripă.

“Am luat niște măsuri al căror scop este de prelungi perioada de răspândire a virusului Corona în Suedia prin încetinirea deplasării lui. Asta pentru a-i da o șansă sistemului nostru de sănătate de a face față pandemiei.

Este mesajul transmis ieri dimineață de guvernul suedez, imediat după ce prim-ministrul Stefan Löfven anunțase că începând de azi li se recomandă liceelor și universităților din țara scandinavă să își închidă porțile și să înlocuiască învățământul în prezența cu învățământul la distanță. Motivația a fost aceea că e bine să se evite pe cât posibil contactele directe, iar elevii care au mai mult de 16 ani își pot asuma răspunderea pentru educație și pot studia de acasă.

O decizie pentru școlile generale nu a fost luată încă, cea mai mare temere a guvernanților fiind aceea că, dacă elevii din clasele mici vor fi acasă, un părinte va sta cu ei… ceea ce riscă să golească spitalele de cadre medicale.

În același timp se spune permanent și că, în cazul copiilor, boala provocată de virusul Corona 19 este în majoritatea covârșitoare a cazurilor una ușoară și fără simptome foarte neplăcute.

Celor trecuți de 70 de ani li se recomandă să se izoleze cât pot de mult, iar vecinilor și prietenilor acestora să facă fapte bune ajutându-i pe cei mai în vârstă atunci când au nevoie de cumpărături. Sunt deja mulți care fac asta.

mai mult la  /www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.