O scurta vizita la Stockholm

0
1620


foto si text : Marius Paul Neacșu
Am facut o scurta vizita la Stockholm – orasul unde, atunci cand am plecat din tara, am dorit sa imigrez. Cumva, am tras de volanul masinii spre stanga si am ajuns in alt loc.
Chiar daca am petrecut doar 48 de ore la Stockholm, ieri as merge din nou si as mai petrece inca 7 zile. Nu de alta, dar as dori sa il vad fara sa ma grabesc. Sa ma bucur de el.
Mi-a placut … Mi-a placut mult.
Este o diferenta intre modernismul din Stockholm si istoricul din Copenhaga. Cu mana pe inima spun ca iubesc Copenhaga. Aici este locul meu, aici sunt casa si viata mea. Dar imi place Stockholm.

Din pacate, asa cum veti observa in fotografii, Stockholm este INVADAT (si nu exagerez cu nimic) de catre tigani slatari. Da, slatari; tiganci cu fuste colorate.
Am ramas stupefiat … Nu m-am asteptat sa vad asa ceva, in conditiile in care, aici la Cope, nu avem cersetori. Sunt tot felul de dubiosi (romani) veniti la furat, dar nu avem tigani. Nu avem cersetori. Stiti bine asta.
Ei bine, Stockholm este plin de tigani! Sunt prezenti la orice colt. La metrou, pe strada, la restaurante, agasand turistii straini. Am incercat niste sentimente contradictorii vizavi de originea mea romaneasca … Imi era rusine ca sunt roman. Ma simteam contrariat si incercam sa inteleg ce gandesc acei straini vazandu-i pe tiganii nostri cum le bagau paharul cu cateva koroane sub nas, cersind in limba romana …
In fine, trecand peste acest aspect, v-as recomanda sa vedeti Stockholm. Merita banutii!
sursa :  Marius Paul Neacșu

Lasă un răspuns