Reteta suedeza: Cum vor nordicii sa ajute Romania in problema saraciei

0
1925

Dupa ce au fost invadati de mii de cersetori romani in ultimii ani, suedezii au devenit mai receptivi la problema saraciei din Romania. Mai mult, acestia se pregatesc sa incheie un acord la nivel guvernamental in vederea rezolvarii crizelor sociale presante din tara noastra.
tiggare_zigenare_-630x351
La o prima vedere, reteta suedeza pare ca nu difera prea mult de cea franceza, care, cel putin din relatarile presei din Hexagon, nu prea a dat roade.

“Suedia este pe cale sa incheie un acord cu Romania pentru a o ajuta in rezolvarea unora dintre cele mai presante problem sociale. Focusul va fi pe drepturile copiilor”, a declarat Martin Valfridsson, reprezentant al Guvernului suedez, pentru publicatia The Local.
Un prim draft al asa-zisului acord cu privire la cele mai vulnerabile grupuri sociale din Romania este realizat de Ministerul Sanatatii al tarii nordice, estimandu-se ca la vara va fi definitivat si semnat.
“Nu s-a stabilit o data exacta, dar ambele tari si-au exprimat interesul in a coopera pe probleme sociale, in special pe dreptul copiilor la educatie. Romania este foarte interesata de modul in care Suedia isi administreaza sistemul de asigurari sociale”, a adaugat Valfridsson.
 
mai mult la :  http://suedia.se/suedia-introduce-un-pronume-neutru-in-dictionare-pentru-a-nu-mai-diferentia-intre-baieti-si-fete-la-scoala/

Lasă un răspuns