Roman a primit vizita unor oaspeți deosebiți: ambasadorul Suediei la București, Anders Bengtcén, și ambasadorul României în Regatul Suediei, Răduța Matache

0
2145

Ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén, va face lobby pentru reabilitarea Casei Memoriale Celibidache și pentru transformarea fostului Spital Vechi într-un centru de îngrijiri paleative. Ambasadorul s-a arătat, însă, rezervat în ce privește posibilitatea găsirii unor finanțări care să ofere celor două imobile funcționalitatea propusă de municipalitatea romașcană.

Luni, municipiul Roman a primit vizita unor oaspeți deosebiți: ambasadorul Suediei la București, Anders Bengtcén, și ambasadorul României în Regatul Suediei, Răduța Matache. Excelențele Lor au ajuns la Roman în jurul orei 19, după o vizită în municipiul Iași. După îndelungi discuții cu președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, cu prefectul de Neamț Ilie Haralambie Mitea și cu viceprimarul Romanului, Lucian Micu, cei doi ambasadori au făcut publice concluziile vizitei efectuate la Iași, apoi au abordat subiectul investițiilor ce ar putea fi realizate la Roman, cu sprijin suedez. Reprezentanții municipalității au propus celor doi ambasadori reabilitarea Casei Memoriale Sergiu Celibidache și a fostului Spital Vechi, în scopul transformării acestui imobil într-un centru de îngrijiri paleative.

Este o onoare pentru noi să primim vizita unor astfel de oaspeți de seamă și sper că, urmare a acestei vizite, să găsim căi de colaborare pe toate planurile, în special în domeniul economic și cel cultural. Am discutat cu ambasadorii faptul că acesta este anul ce marchează, la propunerea UNESCO, centenarul Sergiu Celibidache, sărbătorit în întreaga Europă. Romanul este orașul natal al compozitorului Sergiu Celibidache și, în consecință, căutăm soluții de finanțare pentru reabilitarea Casei Memoriale Sergiu Celibidache și transformarea sa în muzeu”, a precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță.

 

sursa :

http://www.ziarulderoman.ro/23884/lobby-suedez-pentru-investitii-la-roman/#respond

Lasă un răspuns