Scritorii nordici, invitati de onoare la Targul Gaudeamus 2013

0
3132

Nouă scriitori nordici contemporani vor sosi în România cu ocazia Târgului Internaţional Gaudeamus.

"Ţările Nordice au o tradiţie literară bogată, ale cărei începuturi pot fi găsite cu peste o mie de ani în urmă, atunci când vikingii scriau pe tăbliţe de piatră basme scurte şi aventurile lor. Câteva sute de ani mai târziu, a apărut ca gen literar saga islandeză. Ulterior, epopeile finlandeze bazate pe tradiţia orală au devenit parte din tezaurul nordic de poveşti şi basme care au trezit interesul cititorilor de pretutindeni. Pentru Ţările Nordice este o onoare şi un privilegiu faptul că pot acum să-şi prezinte literatura publicului român", a declarat ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén, care este preşedintele de onoare al târgului Gaudeamus 2013.

Iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întâlnească la ediţia de anul acesta a Gaudeamus pe scriitoarea islandeză Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund şi Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich, care semnează sub pseudonimul A. J. Kazinski, şi finlandezii Salla Simukka şi Antti Tuomainen, cărţile celor opt invitaţi fiind publicate de Editura Trei, şi autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold, publicată de Editura All.

Participarea celor cinci ţări se va desfăşura sub motto-ul „Cool Nordic Bucureşti” şi va prezenta literatura nordică, din 20 până pe 24 noiembrie 2013.

Standul comun al Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei va fi amplasat în Pavilionul Central al Romexpo, nivel 0.00, stand numărul 3. În cadrul său, se va găsi o amplă bibliotecă, cuprinzând cărţile autorilor nordici care au fost publicaţi în limba română. De asemenea, este prevăzut un spaţiu de manifestări, în care vor avea loc lansările de carte şi o serie de conferinţe şi seminarii.

Scritorii nordici, invitati de onoare la Targul Gaudeamus 2013

Lasă un răspuns