Suedia: Când tații își iau concediu paternal de creșterea copiilor

0
1898
Fotograful Johan Bavman documentat lumea tăticilor și copiilor lor, într-o țară în care tații sunt încurajați să își ia un concediu generos de creștere a copiilor – Suedia. Prin seria „Swedish Dads”, Johan ne propune momente din viața taților suedezi aflați în concediu de creștere a copiilor, susținuți să facă asta de o legislație gândită în așa fel, încât să echilibreze misiunea părinților, scriu cei de la TORB.ro.
enhanced-buzz-wide-28967-1426868933-361
„Sistemul actual suedez le permite părinţilor să stea acasă, pentru copiii lor, 480 de zile, în total, timp în care primesc o alocaţie de la stat. Din aceste zile permise de lege, minim 60 trebuie să fie, obligatoriu, asumate de către taţi, altfel ele nu se acordă în totalitate”, explică fotograful. În ciuda acestei oferte generoase a statului, numai 12% dintre taţii suedezi profită de lege şi împart cu partenerele de viaţă concediul de creştere a copiilor, de 480 de zile.

„Am pornit acest proiect când eram acasă cu fiul meu. Nu prea găseam nimic dedicat taţilor, aşa că mi-a venit ideea să documentez eu viaţa taţilor în timpul concediului de creştere a copiilor, ca să aflu de la ei de ce au ales să stea acasă cu copiii şi ce sperau să înveţe din asta”, explică fotograful Johan Bävman.
mai mult la :  http://diez.md/2015/03/30/foto-suedia-cand-tatii-isi-iau-concediu-paternal-de-cresterea-copiilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.