WikiLeaks cere Suediei sa promita oficial ca nu il va extrada pe Julian Assange in Statele Unite

0
2598


Un purtător de cuvânt al WikiLeaks a solicitat Suediei să promită oficial să nu îl extrădeze pe Julian Assange în Statele Unite, precizând că acest lucru ar constitui o „bază bună” pentru negocieri, informează AFP.

„Nu pot să fac comentarii, dar ar fi o bază bună pentru negocierea unei modalităţi de a pune capăt acestui caz, dacă autorităţile suedeze ar declara fără nicio rezervă că Julian nu va fi niciodată extrădat din Suedia către Statele Unite", a declarat oficialul Kristinn Hrafnsson, întrebat dacă fondatorul WikiLeaks este pregătit să se predea în schimbul unor garanții.

Hrafnsson a amintit că Assange a susținut întotdeauna că „este de acord să răspundă întrebărilor” justiţiei şi aceasta de „aproape doi ani”.

Fondatorul WikiLeaks este anchetat în Suedia într-un caz de viol şi o altă agresiune sexuală în care victime au fost două tinere. Assange trebuie extrădat în această ţară pentru a putea răspunde acuzaţiilor care i se aduc.

Duminică, Julian Assange urmează să se exprime public, pentru prima dată din martie, la ora 13.00 sau 14.00 GMT (16.00 sau 17.00 ora României). Discursul va fi susținut în fața ambasadei Ecuadorului. Acesta este refugiat de două luni în ambasada Ecuadorului de la Londra.

WikiLeaks cere Suediei sa promita oficial ca nu il va extrada pe Julian Assange in Statele Unite

Lasă un răspuns