Activiștii pașnici supun centralele nucleare suedeze la teste de stress

0
2728

70 de activiști Greenpeace au pătruns astăzi în două centrale nucleare suedeze, pentru a atrage atenția asupra problemelor de securitate și a testelor de stress incomplete desfășurate la nivelul centralelor nucleare europene, după dezastrul de la Fukushima.

10 octombrie-update –

Ieri dimineață, 70 de activiști Greenpeace au pătruns în două centrale nucleare suedeze, pe jos și pe biciclete. Poliția a ajuns după 40 de minute. După alte 4 ore au crezut că au scos toți activiștii din centrală. Ministrul mediului din Suedia s-a declarat „iritat” de incompetența industriei nucleare,  și a solicitat o întâlnire urgentă cu toți directorii de centrale, a doua zi, amenințând cu retragerea permiselor de operare.

Mai târziu, operatorii au crezut că pot să răsufle liniștiți, ultimul activist a ieșit și nu le rămâne decât să încerce să repare daunele aduse reputației, acum că acțiunea s-a încheiat.

În această dimineață, după ce au stat ascunși în centrala nucleară timp de 27 de ore, ultimii activiști au ieșit iar acum dau interviuri de la fața locului.

mai mult :

Activiștii pașnici supun centralele nucleare suedeze la teste de stress

Lasă un răspuns