Bandele de romi care acţionează în Suedia s-au apucat de furat motorină

12
5145

Bandele românilor de etnie romă care bântuie prin ţările din Peninsula Scandinavă au trecut de la furturile de portmonee, telefoane mobile, carduri bancare, bijuterii sau cupru, la acţiuni în forţă asupra şoferilor de TIR-uri, pe care-i lasă fără motorina din rezervoare, scrie în ediţia sa online publicaţia „Expressen”.

”Când şoferul a coborât din camion a fost înconjurat de un grup mai mare de oameni, ameninţat cu pistolul şi lovit în cap, după care agresorii au turnat motorina din camion în canistre şi au dispărut”, spune Sara Nygvist, ofiţer la poliţia din Hisingen. Ea a precizat că patrulele trimise la faţa locului, după ce şoferul agresat a reuşit să anunţe poliţia că a fost victima unei tâlhării, au descoperit şapte bărbaţi. În apropierea locului unde au fost găsiţi suspecţii se aflau mai multe canistre pline cu motorină, dar şi câteva femei cu puradeii pe lângă ele. Cei şapte au fost arestaţi sub acuzaţiile de tâlhărie şi port ilegal de armă.

Bărbaţii arestaţi au vârstele cuprinse între 23 şi 43 de ani, iar cinci dintre aceştia sunt fraţi şi fac parte din familia Moldovan. Ceilalţi doi, Radu Căldăraş şi Mihai Lecsa, sunt din aceeaşi grupare infracţională, dar poliţia suedeză nu a reuşit să stabilească care dintre ei l-a ameninţat cu pistolul pe şoferul de TIR.

În ultimele luni, mai multe instanţe de judecată suedeze au dat hotărâri rămase definitive prin care zeci de cetăţeni români de etnie romă au intedicţie de a intra în Suedia, pe diferite perioade de timp. Pedepsele au fost aplicate în funcţie de gravitatea infracţiunii comise. Recent, un alt cetăţean român, pe nume Mădălin Cornea, a fost expulzat pe viaţă din aceeaşi ţară, după ce a fost prin furând diverse bunuri de la o staţie de reciclare din localitatea Sundsvall. El mai fusese condamnat de cinci ori la închisoare pentru furturi comise în aceeaşi ţară. După fiecare condamnare a părăsit Suedia, dar a revenit ilegal, deşi avusese interdicţie de intrare până în anul 2017.

Bandele de romi care acţionează în Suedia s-au apucat de furat

12 COMENTARII

 1. Mda dar cu toate astea rromi nu se opresc din cersit, furat sau talharit.S-au inmultit ca furnicile pe aici si nu e de bine iar politia suedeza nu dispune de legi impotriva lor ba mai mult atunci cand sunt prinsi acesti rromi se plang ca sunt persecutati.Spun ca nu dispun de legi din cauza ca in Suedia nu exista o lege anti cersit inca sau o lege a locuitului pe teritoriul Suediei nejustificat de studii sau un loc de munca.Vina apartine strict suedezilor ca nu iau masuri impotriva sederii ilegale a unor personaje de genul asta. Exista o semi lege as numi-o eu care spune ca ai dreptul sa stai pe teritoriul Suediei trei luni fara a te fi inscris la Migrationsverket care se ocupa printre altele si cu evidenta populatiei dar si cu informarea politiei in caz de expirarea vizei de sedere in cazul unora sau a expirari dreptului de sedere.Din nou este problema autoritatiilor suedeze deoarece nu au nici un control in vami.Habar nu au cine intra-n tara si cine iese,daca are interdictie sau daca e un infractor cautat chiar sau si de autoritatile romane.

 2. auzi mah caragea, de cand ai aparut aici vorbesti mult si prost . ati vrea numai voi romanilor spurcati sa traiti in suedia ah ?
  sa traiasca cersetorul , ciorditorul , lenesii si bastarzii , ca e tara multiculturala cu multe obiceiuri si avem loc pt toata lumea .
  asa.i ca o duci rau cu memoria si esti tare stresat , de ai aparut pe aici paduchiosule sa vorbesti de toata lumea.
  pt europeni nu exista lege si viza idiotule , si vami nu exista de multi ani , venim si plecam cand vor coaiele noastre .

 3. Brailene,de uppehåltillsrätt ai auzit? Drept de sedere? Chiar si cetatenii europeni trebuie sa-l obtina,chiar daca ai dreptul la libera circulatie asta nu inseamna ca nu trebuie sa te-nregistrezi la Migrationsverket.Ai dreptul sa locuiesti in Suedia 3 luni dupa care teoretic ar trebui sa iesi din tara ca apoi sa te-ntorci pentru alte 3 luni…in fine ,e mai greu de-nteles de aceea am numit-o semi lege ptr ca nimeni nu tine cont de ea, etc. In fine ceea ce vreau sa spun e ca tu nu prea ai inteles ceea ce am vrut eu sa spun si ca as fii foarte fericit sa te-ntalnesc ca sa pot sa-ti explic mai bine live,ce zici?Decat sa ne jignim pe net asa moka hai mai bine sa ne cunostem, poate cine stie devenim prieteni si poate te-nvat si cum trebuie sa vorbesti cu conationali tai asa fel incat sa-ti faci prieteni si pe mai departe……

 4. sunt in suedia de o luna si ceva ,sunt impreuna cu copilu meu de 6 ani care acum merge la scoala sau pregatitoarea .avem unde sa locuim dar este greu cu serviciu ptr. mine si suntem tiganci dar nu facem ce voi spuneti .vb engleza in suedeza doar sa ne prezentam si mutumim este greu cand nu te poti intelege cu ceilati sper sa reusim

 5. Mai brailene tu mai intai de toate invata limba romana macar cat sa pot sa-nteleg si eu ce scri iar la suedeza se pare ca stai si mai prost.Mie-mi pari semi-analfabet si din cauza asta n-am sa te condamn ca nu stii suedeza,ar fi si greu din moment ce nu stapanesti limba materna gramatical.Si tot din cauza ca esti semi-analfabet n-am sa te condamn nici ca nu ai inteles absolut nimic din ce am scris eu.Nu vad ce legatura are faptul ca tiristi romani fura motorina cand de fapt era vorba de un jaf asupra unui tirist in Suedia comis de o banda de rromi ………..sau poate esti retard? Da, probabil ca esti retard.

 6. Iar despre uppehållstillstånd ce sa-ti mai explic ca esti retard dar hai poate cine stie, poate ca nu ai un grad de retard asa mare.Acest permanent uppehållstillstånd il poti obtine ca cetatean comunitar doar prin casatorie cu un cetatean suedez sau dupa 5 ani din momentul in care te-ai inscris la Migrationsverket cu conditia ca in acesti 5 ani sa nu fi facut prostii pe aici si sa fii muncit in mai toata perioada asta de 5 ani.Pana la permanent uppehållstillstånd romanii care s-au inscris la Migrationsverket au uppehålltillsrätt.Tu daca ai acest drept de sedere permanent inseamna ca esti sau ai fost casatorit cu un cetatean suedez timp de 2-3 ani sau ai muncit si locuit in Suedia 5 ani.Daca vrei a-ti pot face si un profil psihologic…..mai ales la cat de frustrat esti.Ceea ce stiu sigur e ca esti un gras libidinos,halesti numai porc asa fel incat ai devenit unul,si mai stiu ca daca-ti dau o serva la ficat nu mai mergi pe picioare vreo doua saptamani,soarecule! Te tine grasimea s-o dam live ?

Lasă un răspuns