Vesmant ceresc la biserica romana din Malmö – Suedia

0
2668


Vestea evenimentului important si plin de sensuri profunde pe care il traiti acum in Episcopia Ortodoxa Romana a Europei de Nord, prin sfintirea picturii bisericii Parohiei Ortodoxe Romane „Pogorarea Sfantului Duh” din orasul suedez Malmö a bucurat inima noastra asa cum un parinte se bucura de implinirile fiilor sai. Bucuria este cu atat mai mare cu cat prin sfintirea unei biserici, crestinii se impartasesc de darurile ceresti ale dumnezeiestilor si vesnicelor locasuri.

Daca in spiritualitatea crestina occidentala maiestatea si turlele inaltate ale catedralelor arata nazuinta omului spre cer, prin puterea credintei omul ajungand sa mute si sa sculpteze munti de piatra, in Biserica Ortodoxa, prin pictura bisericeasca, spatiul liturgic devine cer coborat pe pamant.

Slujba sfintirii unei biserici crestine ortodoxe, prin multimea semnificatiilor izvorate din ritualul liturgic, ne invita la un pelerinaj spiritual in Imparatia lui Dumnezeu si in comuniunea sfintilor, la o innoire a vietii in Hristos a crestinului si a comunitatii euharistice (cf. Galateni, 2, 20). In acelasi timp, sfintirea Bisericii este o pregustare a venirii preaslavite a lui Hristos la sfarsitul veacurilor, inconjurat de Sfintii Apostoli si Sfintii Ingeri (cf. Matei 25, 31).

Iubitii fii si fiice duhovnicesti,

Intelegand bogatia binecuvantarilor pe care acest moment special il aduce in viata dumneavoastra, se cuvine sa amintim si unele date, de Dumnezeu randuite, regasite intr-o tainica legatura.

Vesmant ceresc la biserica romana din Malmö – Suedia

Lasă un răspuns