Euroscepticii câștigă teren în Suedia (exit-poll)

4
3323

Euroscepticii din ambele părți ale spectrului politic ar urma să înregistreze progrese la alegerile europene de duminică din Suedia, potrivit unui exit-poll al televiziunii publice, transmite DPA.

Formațiunea Democrații Suedezi, anti-imigrație și eurosceptică, este pe punctul a câștiga primul său loc în PE, obținând 7% din voturi, în creștere față de 3,27% în 2009. Între timp, și partidul radical Inițiativa Feministă a obținut un loc din cele 20 rezervate Suediei, cu 7% din voturi, potrivit exit-poll-ului SVT.

Partidul Social Democrat de opoziție a câștigat cele mai multe voturi, 23,7%, în scădere ușoară față de 2009. Partidul Moderat, formațiune conservatoare a premierului Fredrik Reinfeldt, se situează pe poziția a treia, cu 13%, pierzând aproape 6 puncte procentuale, ceea ce ar fi cel mai slab rezultat la un scrutin european.

Partidul lui Reinfeldt este în spatele Verzilor, formațiune de opoziție care a obținut 17,1% din voturi, în creștere cu 6 puncte procentuale, ceea ce înseamnă că își va dubla de la două la patru locurile din PE. Totuși, Partidul Piraților nu a trecut pragul de 4% și va pierde cele două mandate pe care le-a deținut până acum, mai arată exit-poll-ul.

2014 PE Euroscepticii câștigă teren în Suedia (exit-poll

4 COMENTARII

  1. Sverigedemocraterna (partid rasist neo-nazist) au luat un procent mic fatza de cei din Anglia sau Franta, unde denota ca suedezii au cit de cit capul pe umeri. Mie imi pare bine ca Moderaterna au luat-o in mina rau de tot, Reinfeldt este deja dus. Imi pare rau de partidul piratilor ca au pierdut locurile din PE.
    Sossarna se mentin pe aceeasi linie ca si data trecuta, fiind cel mai mare partid din Suedia. Gudrun sefa partidului feminist (fosta sefa a partidului comunist) este o mare mincatoare de rahat, o betiva si o oportunista dar a reusit sa pacaleasca femeile frustrate din Suedia sa voteze cu ea. Incotor se indreapta Europa noastra?

  2. De al naibii am votat cu SD si o voi face si la toamna! Despotul Reinfeldt m-a infuriat cu pactul lui cu MP.

    Europa in cotoru’ meu se indreapta…

  3. Nu-mi place de maimutoiu ala de Äkesson care este un parazit oportunist cu tot partidul lui de ratati. In schimb imi place de Thomas de la Vänsterpartiet, o sa votez cu el, doar asa ca sa protestez impotriva Aliantei. Pina acum am votat cu Folkpartiet care s-au aratat a fi doar lacheii lui Reinfeldt. Nu vor mai pupa votul meu.

Lasă un răspuns