Ministrul Culturii din Suedia, îndemnat să demisioneze din cauza unei prăjituri. Ce gest a fost considerat rasist – VIDEO‎

1
2332

Prăjitura, ce imita o femeie nativă din Africa, era menită să atragă atenţia asupra mutilării organelor genitale feminine, informează Daily Mail.

Ministrul suedez a tăiat bucăţi din prăjitura neagră, care înăuntru era roşie, imitând sângele.

Contestatarii gestului au considerat că a fost "un spectacol rasist" şi i-au cerut lui Liljeroth să demisioneze imediat pentru că a participat la un evenimente "de prost gust".

Asociaţia Africanilor Suedezi au precizat că prăjitura era o caricatură rasistă .

"Să spui că ai făcut asta pentru o cauză bună este o bătaie de joc asupra victimelor rasismului", a spus purtătoarea de cuvânt a asociaţiei, care a caracterizat participarea ministrului la eveniment drept "o dovadă de incompetenţă şi judecată proastă".

Creatoarea prăjiturii, a cărui cap înlocuia de fapt capul femeii native africane, a explicat că nu a vrut să ofenseze pe nimeni.

Liljeroth, a cărei poză când tăia prăjitura a apărut în toată presa din Suedia, a spus că înţelege de ce oamenii s-au simţit jigniţi.

"Am fost invitată să vorbesc la Ziua Mondială a Artei despre libertatea artiştilor şi dreptul lor de a provoca. Şi apoi ei au vrut să tai prăjitura. Nu sunt critic de artă, dar pot foarte bine să înţeleg cum această situaţie a fost greşit înţeleasă", a spus Lena Adelsohn Liljeroth.

…  

Ministrul Culturii din Suedia, îndemnat să demisioneze din cauza

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns