Recomandare de Duminica: Viata in Suedia. Vaxholm

1
2395

STOCKHOLM. Suedia. Oraselul Vaxholm este un fel de Plopeni ori Breaza scandinava. In proximitatea capitalei, la numai 40 de minute cu autobuzul 670, se afla una din alegerile optime pentru suedezii urbani care investesc intr-un loc la tara. Face parte din salba de orasele-suburbii care inconjoara Stockholm-ul, oferind nenumarate posibilitati de recreere.

Am petrecut in Vaxholm cateva ore, umbland pe stradute si facand poze la casele oamenilor. Mica asezare exprima idealul suedez al spatiului locativ: o casa de lemn, pictata in culori simple, cu vedere panoramica de la etaj, steagul national si un felinar in curte, la doi pasi de padure si la o aruncatura de bat de mare. Cu doi aluni ingrijiti atent cu foarfeca (bonsai suedez) pe gazonul perfect tuns. Exista si varianta redneck, a fermierilor darzi si antisociali din inima si nordul tarii, care adauga cativa km de padure privata in jurul casei.

Opulenta este rar vizibila in Suedia. Probabil pentru ca toata lumea are un nivel de trai ridicat, iar nevoile estetice sunt personale, neconditionate de impactul public. Primeaza simplitatea, intimitatea si bunul gust al culturii lemnului.

mai mult :

Viata in Suedia. Vaxholm

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns